CJSU Suceava nu a dispus măsuri suplimentare în județ pentru combaterea epidemiei de Covid-19, dar a decis intensificarea verificărilor și efectuarea de instructaje. La propunerea prefectului, CJSU se va întrunit săptămânal pentru a analiza evoluția epidemiei în județ și pentru a dispune eventuale măsuri


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, întrunit, vineri, în ședință extraordinară, a discutat situația epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul județului Suceava.

În urma analizei efectuate de către specialiștii epidemiologi din cadrul DSP Suceava și a medicilor din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Suceava au fost stabilite o serie de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, la solicitarea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni săptămânal pentru analiza evoluției situației epidemiologice la nivelul județului, a localităților cu peste 5 cazuri în evoluție, a eficienței măsurilor instituite și oportunitatea dispunerii unor noi măsuri suplimentare, în funcție de trendul epidemiologic.

Prefectul a precizat că la ședințele săptămânale ale CJSU Suceava vor fi invitați să participe și primarii localităților în care se va constata, în urma analizei efectuate, un trend epidemiologic ascendent, pentru a se stabili de comun acord cu reprezentanții instituțiilor și autorităților publice implicate în gestionarea crizei generate de noul coronavirus, o abordare unitară a măsurilor necesare prevenirii răspândirii Covid-19.

Moldovan a solicitat intensificarea acțiunilor de verificare a respectării măsurilor dispuse în context Covid-19 la obiectivele care prin profilul de activitate generează un aflux sporit de persoane și implicit riscul nerespectării măsurilor de distanțare socială și cu privire la măsurile de protecție individuală.

Totodată, unitățile aflate în subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, respectiv secții sau posturi de poliție, vor efectua instructaje cu toți agenții economici din raza de competență pe linia respectării prevederilor Legii nr. 55/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a actelor incidente problematicii SARS- CoV- 2.

Instructajele se vor realiza cu administratorii, reprezentanții legali/ organizatorii și angajații societăților comerciale, în special a celor care activează în domeniul comerțului- supermark-uri, piețe închise și semiînchise, târguri/ bâlciuri, magazine-, transportului, activităților recreative (cluburi,săli de jocuri, săli de pariuri sportive, administratori de zone de agrement, piscine, ștranduri etc), alimentației publice ( terase, restaurante unități economice care organizează evenimente sociale), distribuției de carburanți.

„Ținând cont de particularitățile lunii august, prefectul județului Suceava a solicitat ședințe operative cu structurile MAI, în mod periodic, în care să se stabilească măsuri suplimentare în cadrul planului de acțiune și control, adaptat la evenimentele religioase și culturale programate în această perioadă”, se arată în comunicat.

De menționat este că tot vineri conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat o ședință de lucru pe tema combaterii Covid 19, în sistem videoconferință cu Instituțiile Prefectului, cu participarea ministrului afacerilor interne Marcel Vela și a secretarilor de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

În cadrul videoconferinței s-a analizat evoluția cazurilor de Covid- 19 la nivel național, județul Suceava fiind menționat printre județele care a reușit în mod eficient,  în ultimele săptămâni, să gestioneze evoluția epidemiologică, având în vedere contextul de la debutul pandemie și evoluția epidemiologică în creștere la nivel național.

În același timp, au fost puse bazele Planul Național de Măsuri, cu aplicabilitate imediată menit să limiteze răspândirea infecțiilor, cu accent pe gestionare epidemiologică, atât din punct de vedere medical,cât si organizatoric.


Intră acum și în grupul de