Acasă Actualitate Cu venituri proprii in visterie, la Directia de Cultura Suceava pleaca in...

Cu venituri proprii in visterie, la Directia de Cultura Suceava pleaca in concedii fara plata numai cine doreste


Intră acum și în grupul de

Deoarece Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Suceava nu primeste bani doar de la bugetul de stat, ci realizează şi venituri proprii, are astfel posibilitatea de a-şi plăti salariaţii, fără a fi necesar să-i trimită în concedii fără plată decât la cererea lor. Astfel, doar 3 salariaţi, printre care şi directorul instituţiei, Daniel Hrenciuc, vor pleca într-adevăr în cele 8 zile concediu fără plată impuse prin lege, restul angajatilor, în număr de 9, vor veni la serviciu şi vor fi plătiţi pe baza unui contract de prestări servicii.

Daniel Hrenciuc a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a ândit această măsura pentru a veni „în interesul şi beneficiul angajaţilor”.



„În urma discuţiilor cu funcţionarii instituţiei am stabilit 4 zile în noiembrie şi 4 zile în decembrie, dar în acest timp vor încheia contracte de prestări servicii ca să nu piardă la salariu. Două persoane nu vor recurge la această măsură pentru că vor pleca în fără plată pentru a-şi mai rezolva nişte probleme. Îmi voi lua şi eu concediu fără plată ca să respect legea, şi voi profita să rezolv şi nişte probleme personale. În locul meu am să deleg o persoană”, a menţionat Daniel Hrenciuc.

Acesta a precizat că există trei variante pentru a aduce economii la bugetul de stat: concediu fără plată, reducerea cu două ore a programului de lucru şi soluţii alternative. „Am ales-o pe cea din urmă, iar în concediu fără salariu merg cei care au cerut expres şi care consideră că pentru ei este mai benefic”, a afirmat şeful Direcţiei pentru Cultură Suceava

La Direcţia pentru Cultură Suceava lucrează 12 salariaţi, din care 9 sunt funcţionari publici.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version