Prefectura Suceava: În ultimele 24 de ore au fost testați 297 de suceveni pentru infecția cu SARS-CoV-2 din care 18 au fost confirmați pozitiv. În 42 de localități nu evoluează niciun caz de Covid-19, iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că numărul total de persoane testate până în prezent în județul Suceava este de 33.300 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost testate 297 de persoane dintre care 18 sunt confirmate Covid-19.

Sursa citată arată că sâmbătă se află în carantină 392 de persoane și 141 de persoane în izolare.

Prefectura Suceava arată că potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.      

Prefectura arată că potrivit distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 42 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.