Autoritățile sucevene continuă verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că se continuă acțiunile de verificare a măsurilor legale impuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de vineri, 31 iulie 2020 politiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind făcute verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 158 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 88 de societăți  comerciale, fiind aplicate 10 sancțiuni contraventionale în valoare totală de 3500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

Prefectura Suceava precizează că în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 688/ 31.07.2020 a fost publicată HG nr.588/ 31.07.2020  pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform căreia purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise menționate mai sus au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Operatorii economici care desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și altele asemenea (spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor), au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.            

De asemenea au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

Prin Ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4.659.263/ 01.08.2020, 4.659.264/ 01.08.2020, 4.659.265/ 01.08.2020 și 4.659.266/ 01.08.2020 a fost instituită măsura de carantină zonală pentru localitățile Seleuș și Moronda, comuna Seleuș, județul Arad, localitățile Gurahonț și Bonțești din comuna Gurahonț, județul Arad, comuna Bălilești, județul Argeș și comuna Dârmănești, județul Argeș.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare fizică și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.


Intră acum și în grupul de