IPS Calinic Botoșăneanul avertizează preoții și călugării din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să nu se implice în afaceri ilegale cu lemn, trafic de țigări și administrarea de cimitire private


Intră acum și în grupul de

Într-o adresă trimisă către toate bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic Botoșăneanul, îi avertizează pe preoți și călugări că este interzisă implicarea lor în activități ilegale cu țigări, lemn sau administrarea de cimitire private.

Potrivit unui document obținut de g4media.ro, arhiepiscopul Calinic Botoșăneanul, arată în adresa trimisă pe 31 iulie că avertizarea către preoți vine după ce a primit sesizări privind implicarea în activități ilegale.

”În urma mai multor sesizări, atenționăm asupra faptului că nici o unitate de cult și nici un cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova și susține activități ilegale de tipul trafic de țigări, cimitire private, exploatare și distribuire ilegală de material lemnos”, se arată în adresa transmisă celor cinci protopopiate din eparhie.

Prin aceeași adresă, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților le cere unităților de cult – biserici și mănăstiri – să cumpere lumânări doar de la fabrica Arhiepiscopiei, conform regulilor stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

IPS Calinic Botoșăneanul a fost întronizat în urmă cu o săptămână Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, post ce a rămas vacant după moartea IPS Pimen Suceveanul.


Intră acum și în grupul de