Tăieri ilegale într-o pădure din zona Moldovița depistate de Garda Forestieră Suceava după sesizarea unui activist de mediu. Prejudiciul e de 40.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a anunațat că în cursul zile de marți, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Suceava precum și în baza unor informații din partea unui activist de mediu, au fost demarate verificări în fondul forestier din zona Moldovița.

Astfel, în raza unui canton silvic arondat O.S. Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost identificate mai multe cioate din grupa de specii rășinoase care totalizau un volum de 39,635mc cu o valoare a prejudiciului de aproape 40 000 lei, valoare ce include TVA, și care va fi recuperată de la cei găsiți vinovați, după efectuarea cercetărilor specifice de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava, precizează șeful Gărzii Forstiere Suceava, Mihai Gășpărel.

El a reamintit că în cazul în care prejudiciul constatat s-a produs într-un parchet autorizat spre exploatare, titularului autorizației de exploatare i se va propune retragerea Atestatului de exploatare, la solicitarea înaintată de Garda Forestieră Suceava către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră.

Gășpărel a menționat că verificările vor continua vizând și alte locații suspecte sub aspectul  legalității recoltării materialului lemnos precum și punerea pe piață potrivit regulamentului de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, cât și legislația specifică în vigoare.


Intră acum și în grupul de