Primarul Ion Lungu anunță unul dintre proiectele ce vor fi finanțate de UE în perioada 2021-2027: Transport metropolitan fără poluare în Zona Urbană Funcțională Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a participat, marți, la Ministerul Fondurilor Europene la o întâlnire cu ministrul Marcel Boloș pe tema alocarilor bugetare pentru  perioada de programare 2021-2027 la nivel urban, pe cele opt Programe Operaționale Regionale.

El a spus că s-a convenit ca fondurile alocate municipiilor reședință de judet cu buget predefinit să fie distribuite 35%, în mod egal pentru toate municipiile reședință de județ și 65% în funcție de numărul de locuitori la nivel de fiecare municipiu reședință de județ.

De asemenea, s-a stabilit că dacă nu se reușește să se  acopere cu contracte în proporție 70%  din bugetul repartizat în primii 3 ani de programare, sumele neangajate să se constituie ca un fond comun disponibil tuturor orașelor din regiunea respectivă.

Primarul a mai spus că administrațiile locale care implementează proiecte la nivelul  zonei urbane funcționale vor avea un bonus, urmând să se stabilească cum va fi acordat acest bonus.

El a spus că municipiul Suceava este interesat să promoveze proiectul Transport metropolitan în Zona   Urbană Funcțională Suceava cu autobuze nepoluante.

„A fost o discuție profesionistă și utilă”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de