Președintele PNL Torino, Cristian Pascariu, a devenit consilier onorific pentru Diaspora al primarului Ion Lungu și va candida pentru Consiliul Local. Ion Lungu anunță un program prin care se vor crea condiții în Suceava pentru întoarcerea celor care lucrează în străinătate

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că are un consilier onorific pe problema Diasporei, Cristian Pascariu, care  lucrează în Italia și locuiește în cartierul Burdujeni.

„Având în vedere criza de forță de muncă specializată în domenii deficitare (construcții, transporturi-lipsa șoferilor cu experiență cu care ne confruntăm la TPL, în industria alimentară etc.) o prioritate pentru municipalitate o reprezintă crearea de condiții pentru întoarcerea unei părți din cei care lucrează în străinătate”, a spus Lungu.

El a spus că dorește și atragerea și de antreprenorii români care sunt în Diaspora, să le fie oferită posibilitatea de a transfera afacerile pe teritoriul Sucevei.

„Începând de astăzi am un Consilier Onorific pe problema Diasporei. Este vorba de domnul Pascariu Mihai Cristian care lucrează în Italia și locuiește în cartierul Burdujeni. I-am propus să-și depună candidatura și pentru un mandat de consilier local, să-i reprezinte pe cei care sunt din orașul nostru și lucrează în afară”, a spus Lungu.

El a arătat că va fi identificat numărul celor plecați, problemele cu care se confruntă și implicarea autorităților locale prin punerea la dispoziție a celor tineri a unei suprafețe de teren conform Legii nr. 15/2003 pentru construirea unui cartier de locuințe pentru cei care lucrează în diaspora, la fel ca cel din Dealul Mănăstirii sau Tătărași, dar și facilități fiscale pentru cei care se întorc.

„Din păcate, nicio instituție a statului nu are o evidență clară cu cei care lucrează în afară, copiii rămași acasă, de aceea este necesar să facem o astfel de evidență la primărie. Îi vom ruga pe cei plecați să se înscrie on-line pe o platformă destinată lor pusă la dispoziție pe site-ul municipalității. Sperăm să se întoarcă o parte din cei plecați și să putem să-i sprijinim pe cei rămași acasă și aici discutăm în primul rând de copii”, a transmis Ion Lungu.

Reamintim că Cristian Pascariu a declarat la News Bucovina că dorește să se implice în modernizarea Sucevei și că va face naveta de la Torino dacă va fi ales consilier.