Vacanta de Craciun prelungita la Inspectoratul Scolar Suceava

În şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava s-a decis ca salariaţii Inspectoratului şi cei ai Casei Corpului Didactic, Palatul copiilor, cluburile copiilor şi elevilor şi cluburile sportive şcolare să intre în concediu fără plată în zilele de 26, 27 şi 30 noiembrie, iar pe 25 noiembrie vor lucra doar 3 ore. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că, în cadrul aceleiaşi şedinţe CA, s-a mai stabilit ca zilele neplătite din decembrie să fie pe 21, 22, 23 şi 24, când este vacanţa de iarnă a elevilor.

Petru Carcalete a spus că, în ce priveşte concediul fără plată al personalului din şcoli, va decide Comisia paritară care se va reuni vineri la ora 10, hotărârea acesteia urmând să fie discutată şi supusă aprobării în şedinţa CA de la ora 11, după care se va transmite în şcoli.

Şeful IŞJ a precizat că, potrivit legii, în fiecare şcoală profesorii vor face o replanificare a materiei, fiindcă doar aceasta se va recupera, nu orele pierdute.

„Încă nu s-a luat nicio decizie cu privire la concediul fără plată, la finalul săptămânii va avea loc o comisie mixtă şi vom afla exact cum se va proceda cu cele opt zile. Liderii sindicali din zona Sucevei ar opta pentru perioada 25-30 noiembrie pentru primele patru zile, iar în luna următoare am propus ca celelalte zile de concediu fără plată să fie în perioada 15-18 decembrie, înaintea vacanţei de iarnă”, a declarat liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica.

Pe de altă parte, Gheorghe Şorodoc, liderul Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi, a spus că varianta propusă de el este ca fiecare din cele 60 de grupe sindicale ce formează sindicatul, să stabilească modalitatea de acordare a celor opt zile de concediu fără plată. „Un lucru e stabilit deja, şi anume, patru zile de concediu fără plată vor fi în noiembrie, iar alte patru în decembrie. Există două variante, în cele opt zile să venim la şcoală şi susţinem orele chiar dacă nu suntem plătiţi, sau vom sta acasă. Putem să nu facem şcoală în cele patru zile din noiembrie şi în decembrie să luăm cele patru zile de concediu fără plată în perioada vacanţei de iarnă. Decizia finală rămâne la latitudinea fiecărei unităţi şcolare”, a precizat Gheorghe Şorodoc.

loading...