Pelerinajul în grupuri de la Hagigadar va fi anulat în acest an și vor fi oficiate doar slujbele religioase cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, citat de araratonline, a informat într-un comunicat că din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an  nu va mai fi organizat pelerinajul de la Hagigadar în grupuri, urmând să fie oficiate doar slujbele religioase, cu respectarea măsurilor sanitare specifice.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 15 august 2020, începând cu ora 18,00, la biserica Sf. Cruce din Suceava va fi oficiată slujba Vecerniei, sub protia Preasfințitului Episcop Datev Hagopian.

Slujba arhiereiască de Liturghie va fi oficiată duminică, 16 august 2020, de la ora 10,00, de către Preasfinţitul Episcop Datev Hagopian, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. În cursul zilei de luni, începând cu ora 10,00,  la mănăstirea Zamca Preasfinţitul Episcop Datev Hagopian va oficia slujba de pomenire a morţilor, în coslujire cu preoţii Eparhiei.

Sursa citată menţionează că în acest an nu se vor mai pregăti sâmbătă seara tradiţionalele “urechiuşe” şi nici nu va mai fi organizată masa de hram de după slujba arhierească de duminică.

“Ȋndemnăm credincioşii care vor participa pe propria răspundere la programul liturgic, să respecte cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca rugăciunile noastre să fie ascultate şi împlinite, pentru a reveni la normalitate şi să ne bucurăm de cele mai importante daruri: viaţa şi sănătatea”, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

(LB)