Sanda Maria Ardeleanu consideră că „s-a copt” proiectul Facultății de Medicină de la Suceava: Trebuie să ne încăpățânăm cu acest proiect văzând succesul specializărilor cu profil medical de la USV//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că deși când s-a lansat, în urmă cu mulți ani, proiectul Facultății de Medicină de la Suceava era sceptică pentru că Spitalul Județean nu oferea condiții pentru a deveni universitar, acum consideră că proiectul „s-a copt” și că este chiar de actualitate.

Ea a spus că în perioada următoare se va vedea care sunt pașii de parcurs pentru o facultate de medicină.

„Această luptă cu boala pe care Suceava a dus-o, din păcate, în condiții cu totul și cu totul speciale ne-a dezvăluit tuturor anumite aspecte care țin și de relațiile dintre noi, care țin și de relațiile dintre universități și care țin și de relațiile între județe în interiorul unei mult-visate regiuni și trebuie să ne încăpățânăm văzând succesul specializărilor cu profil medical de la USV”, a declarat Ardeleanu.

Ea a subliniat că aceste specializări cu profil medical au toate locurile ocupate din prima sesiune de admitere.

Sanda Maria Ardeleanu – revine în politică, la Subiectul Zilei

Profesorul univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu a intrat în lupta politică alături de primarul Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 10. August 2020

„Știind calitatea Spitalului Județean în materie de infrastructură, dotări și tot ce trebuie, cunoscând competența tinerilor medici și a personalului medical care trebuie lăsat, încurajat, ajutat să se afirme, chiar m-am încăpățânat și sper că această încăpățânare pe care acum o declar în fața sucevenilor să fie transmisă și celor din echipa domnului Lungu care este de acord cu acest proiect”, a spus Ardeleanu.

Universitarul sucevean a adăugat că acum la Suceava se apropie momentul coacerii ideii unei facultăți de medicină.

„Sunt realistă. În momentul când s-a lansat această idee acum 20-25 de ani eram sceptică. Știm cum arăta spitalul atunci. Nu exista o bază de aplicație pentru o eventuală facultate de medicină. Atunci poate că am lansat prematur acest proiect, poate că am vorbit prea mult de acest proiect, i-am speriat pe cei din jurul nostru și de aici a apărut o serie de neînțelegeri”, a arătat Sanda Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de