Flutur este încrezător că centura municipiului Rădăuți va fi finalizată în acest an. Deja s-a turnat asfalt pe circa jumătate din traseu


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat, miercuri, șantierul șoselei de centură a municipiului Rădăuți pentru a vedea stadiul lucrărilor și a discuta la fața locului despre unele probleme legate  de mutarea unor conducte de gaz natura și de apă.

Flutur a spus că s-a realizat 78 la sută din lucrare, iar miercuri, la podul peste Sucevița s-a turnat strat de asflat.

„Mă bucur că lucrează cu motoarele turate”, a spus Flutur.

El a menționat că lucrarea include șapte poduri, două rampe, șapte sensuri giratorii și că s-a turnat asfalt pe circa 8 kilometri din cei 16,5 km, iar săptămânile viitoare constructorul mai are în intenție să toarne asfalt pe circa 3-3,5 km.

Flutur a spus că dacă se menține ritmul actula  până la sfârșitul acestui an centura Rădăuțiului va fi gata.

„Este centură-inel și costă 80 de milioane de lei, circa 17 milioane de euro. Această centură trebuia să înceapă în 2012. Același constructor câștigase licitația. Șase ani mai târziu a început, nu comentez de ce. Important este că se face. Câștigă rădăuțenii”, a spus Flutur.

El a subliniat că este o centură-inel în jurul Rădăuțiului, iar toate localitățile din jur devin puncte de dezvoltare.

„Rădăuțiul este o zonă cu potențial de investiții în mici afaceri și de ce nu în mari afaceri. Traficul greu va fi scos pe aici”, a adăugat Flutur

El a menționat că a vizitat șantierul pentru discuții la fața locului privind mutarea unor conducte de  gaz, dar și de apă și canal.

„Rolul nostru este să ne implicăm să rezolvăm lucrurile”, a spus Flutur care a subliniat progresul înregistrat în realizarea investiției.


Intră acum și în grupul de