Gospodarie in flacari la Voitinel


Intră acum și în grupul de

Pagube de aproximativ 200 de milioane de lei vechi s-au înregistrat în urma unui incendiu izbucnit miercuri seară într-o gospodărie din localitatea suceveană Voitinel. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112 la ora 19:27 s-a anunţat existenţa unui incendiu la gospodăria lui Ionel S., din comuna Voitinel, astfel că Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Gălăneşti şi Bilca au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau acoperişul depozitului de furaje şi o magazie, existând pericolul de propagare la casa bătrânească şi o locuinţă construită recent.

Pompierii au stins complet focul la ora 21.50. Au ars acoperişul depozitului de furaje pe o suprafaţă de 80 mp, magazia pe o suprafaţă de 30 mp, astereala acoperişului casei bătrâneşti pe o suprafaţă de 15 mp, circa 5 tone de fân şi 20 mc lemn de foc. De asemenea, s-au degradat un motor electric şi o tocătoare de furaje, pagubele fiind estimate de circa 20.000 lei.

Rezultatul cercetărilor indică faptul că incendiul s-a produs prin efect termic al curentului electric din cauza unor siguranţe fuzibile improvizate.
Pompierii au salvat 2 bovine, 20 de păsări şi cele două case din gospodărie, în valoare de aproximativ 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de