Traian Basescu, responsabil de izolarea Romaniei si a PD-L pe plan european (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Măreţul cârmaci Traian Băsescu a reuşit, în ultimii 5 ani, să blocheze şi România şi PD-L”, a declarat joi prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că actualul şef al statului a reuşit să izoleze ţara de tot restul lumii, dar şi PD-L de familia politică din care face parte, cea a popularilor europeni. „PD-L a rămas izolat în continuare, mai ales în plan internaţional, acolo unde familia popular-europeană la care s-a afiliat PD-L în urmă cu câţiva ani, când şi-a schimbat cămaşa roşie cu cea portocalie, a rămas insensibilă la campania lui Traian Băsescu”, a spus Nechifor, arătând că Partidul Popular European (PPE) nu a arătat nici un fel de susţinere faţă de Traian Băsescu sau faţă de acţiunile PD-L.

Potrivit deputatului sucevean, singurele comunicări pe linia PPE şi un partid din România sunt cele cu UDMR. „Este un semnal clar că nici măcar PPE nu-l mai vrea pe Traian Băsescu”, a arătat Nechifor, menţionând că fără susţinerea PPE, România nu a obţinut postul de comisar european pentru Agricultură. „Băsescu şi PD-L au ratat şansa ca România să aibă un post important de comisar european, cu atât mai mult cu cât de nenumărate ori atât Traian Băsescu, cât şi preşedintele PD-L, Emil Boc au declarat că ţara noastră va obţine postul de comisar european pentru agricultură pentru Dacian Cioloş, cu susţinerea PPE”, a explicat deputatul PSD.

El susţine că la alegerile prezidenţiale PD-L are „şansa istorică” să-şi conducă destinele prin forţa democraţiei, dacă România va avea un alt preşedinte, capabil să scoată ţara din criza politică şi financiară. „Se va putea numi atunci Partidul Democratizat Liberat, un partid eliberat de Traian Băsescu şi de influenţa lui nefastă. Aşa poate vor putea avea şi ei alegeri democratice şi un preşedinte care să-i reprezinte, altfel vor păţi ca ţărăniştii”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de