Gheorghe Flutur a inspectat lucrările de extindere a blocului operator la SJU Suceava și a anunțat că va fi dat în folosință din 15 septembrie: Luptăm pentru revenirea la normalitate a SJU Suceava și pentru oamenii care au nevoie să fie operați la Suceava pentru că sunt condiții


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, împreună cu managerul interimar al SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea și dr.Mircea Jurchiș lucrările de extindere a blocului operator care se efectuează prin supraînălțarea corpului D și realizarea unei investiții pe 1100 de mp cu patru noi săli de operație.

El a spus că SJU Suceava are 15 săli de operații, iar din bani alocați de la CJ Suceava de circa 30 de milioane de lei se fac investiții în extinderea blocului operator, menționând că 15 septembrie este data la care constructorul are termen de finalizare a lucrării.

„Este o lucrare foarte delicată pentru că dotările sunt de ultimă generație și se are în vedere, în special, securitatea pacienților”, a spus Flutur care a adăugat că e vorba de sisteme de climatizare, de dezinfectare, de spălare a pereților, a instrumentarului, a sălilor, dar și în ceea ce privește accesul pacienților, accesul materialelor cu care se intervine și transportul acestora spre stația de sterilizare.

„Se vor diversifica intervențiile, că vorbim de ortopedie, că vorbim de neuro-chirurgie și alte domenii. Era nevoie de aceste spații pentru că la Suceava numărul intervențiilor chirurgicale s-a dublat în ultima perioadă față de ceea ce era în urmă cu șapte-opt ani. Dacă se făceau, în medie 4.500 de operații s-a ajuns la peste 10.000”, a spus Flutur.

El a arătat că se acționează constant pentru revenirea la normalitate în SJU Suceava.

„Luptăm pentru revenirea la normalitate a SJU Suceava și pentru oamenii care au nevoie să fie operați la Suceava pentru că sunt condiții”, a spus Flutur.

El a menționat că s-a prelungit cu aproape trei luni contractul din cauza pandemiei pentru că lucrările au fost întrerupte și aici, dar că se bucură că acum se lucrează urmând să se finalizeze lucrările în 15 septembrie.

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea a declarat că își dorește ca SJU Suceava să revină cât mai repede la normalitate.

„Să redăm acest spital pacienților non-Covid, să funcționăm în aceste săli și să devenim un spital de elită și să revenim acolo unde ne este locul”,a  spus Calancea.

La rândul său, dr. Mircea Jurchiș a arătat că realizarea acestui bloc operator reprezintă o necesitate imperioasă pentru că numărul intervențiilor chirurgicale a crescut vertiginos în ultima decadă. Suntem la peste 10-14.000 de intervenții chirurgicale.

„Sperăm din tot sufletul să revenim la ceea ce am fost. Sperăm să oferim cetățenilor acestui județ servicii medicale de calitate în condițiile în care deplasarea spre alte zone pentru tratarea anumitor patologii se realizează cu foarte mare dificultate. În momentul de față o sală din acest nou bloc operator are undeva la 60 de mp ceea ce face ca abordarea multidisciplinară a unei patologii foarte complexe să fie realizată fără absolut nicio problemă. Sperăm să primim cât de curând pacienții noștri în această construcție minunată”, a spus dr. Jurchiș.

  


Intră acum și în grupul de