Dan Ioan Cușnir: Hashtag-ul corect al campaniei electorale a actualului primar este #nusepoate; nu se poate să faci mâine ceea ce nu ai fost în stare să faci timp de 16 ani.


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a apreciat, joi, că retorica campaniei electorale a candidatului Ion Lungu este „un spectacol odios și plin de nuanțe de falsitate” și că a constatat că acesta dă vina pe opoziție pentru nerealizările ca primar.

„Am urmărit lansarea oficială de ieri 12 August 2020, deși campania electorală plătită pe facebook a început-o în martie 2019, ca să observ ce argumente ar mai putea aduce pentru un nou mandat și ce proiecte va recicla. Câteva elemente s-au remarcat:  În sloganul personal pe care l-a anunțat “Experiență și Responsabilitate” confundă „experiența” cu „vechimea”. Faptul că Ion Lungu s-a prezentat la birou timp de 16 ani nu constituie experiență ci doar vechime pe cartea de muncă a acestuia, pentru că există prea puține indicii de schimbare în bine a orașului ca urmare a cunoștințelor și abilităților dobândite. Începând cu data de 27 septembrie mă voi concentra pe rezultate și pe performanță fără să mă preocupe vechimea pe cartea de muncă”, a spus Cușnir.

El arată că deși invocă ideea de „responsabilitate”, adică de asumare a răspunderii pentru ceea ce s-a întâmplat în Suceava, Ion Lungu „apelează ca un gramofon îmbătrânit doar la vechea scuză „PSD-ul e de vină””

„Mai mult decât învinuirea gratuită a opoziției, bannerele din oraș includ mișelește mesajul „Forță și hotărâre. La bine și la greu”, sugerând, subtil, că situația dezastruoasă în care se află orașul se datorează unor cauze exterioare. Adică, nu el a fost un manager incompetent, vremurile sunt grele. În realitate, nu își asumă nimic și se distanțează și mai mult de responsabilitatea cu care se laudă. Începând cu data de 27 septembrie voi fi un primar responsabil, îmi voi asuma eventualele erori și nu voi încerca niciodată să caut falși vinovați”, a arătat Cușnir.

Mai mult, el subliniază că deși invocă ideea de “Forță și hotărâre.”, actualul primar crește confuzia acestor mesaje.

„Nici forța și nici hotărârea nu constituie în sine niște “calificări”. Dimpotrivă, în lipsa unei viziuni, forța și hotărârea în implementarea unor inițiative greșite nu au făcut nimic altceva decât să accentueze persistența în eroare a cuplului Lungu/Flutur. Începând cu data  de 27 septembrie voi fi preocupat de instaurarea regulilor care să ducă la ordine și la implementarea viziunii care să ducă la progres”, a adăugat Cușnir. 

Totodată, el se întreabă ce îl califică pe Ion Lungu să ceară un nou mandat în afară de o impresionantă colecție de eșecuri pe care le enumeră:

Atragere de investitori străini și autohtoni – zero progres

Parc economic Suceava Botoșani – zero progres 

Optimizare infrastructură rutieră – zero progres

Rută ocolitoare sud Ipotești Salcea – zero progres

Informatizare și digitalizare în Primărie – zero progres

Sală polivalentă; modernizare stadion, acoperire patinoar – zero progres

Pod nou peste râul Suceava – investiție muzeu, nefuncțională

Modernizarea zonei Curtea Domnească – zero progres

Parcări supraterane – zero construite

Realizare grădinițe – zero finalizate

Campus universitar 2 – zero progres

Modernizarea Casei de Cultură – zero progres

Construire de noi cimitire în Burdujeni, Obcini și George Enescu – zero.

„Hashtag-ul  corect al campaniei electorale a actualului primar este #nusepoate; nu se poate să faci mâine ceea ce nu ai fost în stare să faci timp de 16 ani.  În data de 28 septembrie, când vom începe schimbarea radicală a mentalităților în administrația locală, nu vom omite aceste eșecuri la „descărcarea” de gestiune a mandatului lui Ion Lungu.#Destul E timpul pentru Suceava!”, a transmis în final Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de