Foc la mansarda unei firme din comuna Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Pagube de jumătate de miliard de lei vechi a înregistrat o firmă din localitatea suceveană Fundu Moldovei după ce mansarda ce adăpostea o sală de sport a luat foc vineri dimineaţă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 04:38, astfel că Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fundu Moldovei au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Când echipajele au sosit la locul intervenţiei ardeau acoperişul şi mansarda construcţiei, compusă din parter unde se afla un bar, mansardă cu sală de sport şi o cameră de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, anexe şi casele din imediata apropiere.

Focul a fost stins de pompieri la ora 06.10, în limitele găsite. În incendiu au ars acoperişul şi mansarda -construite din lemn şi acoperite cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, aparate sport, scara intrare exterioară realizată din lemn şi tâmplărie PVC. De asemenea, s-au degradat faţada clădirii pe o suprafaţă de 25 mp, iar la parter, tavanul şi pereţii barului. Pagubele au fost estimate la 50.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs prin efect termic din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat parterul construcţiei, anexele, clădirile învecinate şi un parc de distracţii, în valoare de aproximativ 900.000 lei.


Intră acum și în grupul de