Materiale de constructii expirate, gasite la comercializare


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat o serie de acţiuni de control de verificare a respectării prevederilor legale privind comercializarea materialelor de construcţii. Potrivit comisarului superior Elena Oanea, au fost controlaţi un număr de 35 operatori economici, fiind găsite produse cu abateri în valoare de 110.961 lei.

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au depistat la o serie de operatorii economici, la comercializare materiale de construcţii expirate. Astfel, la SC DOMUS B.B.S.SRL Suceava s-au găsit diverse sortimente de adezivi pentru faianţă cu depăşirea termenului de valabilitate, la SC VALPAS IMPEX SRL Fălticeni -euroglet şi mortar, SC VASILACHE SRL Sasca Mică-BAULEITER KLEBER, SC GALIŢA SRL Ipoteşi -ceresit şi mixt color.

Pentru fiecare dintre aceste firme s-a aplicat câte o amendă în cuantum de 4.000 lei.

Tot în această perioadă, CJPC Suceava a soluţionat şi o reclamaţie a unui consumator care viza firma LINDA ECOTIL SRL Plopeni. Societatea a comercializat tablă tip ţiglă, Grecia care, după o perioadă de la montare, încadrată în termenul de garanţie, şi-a modificat culoarea neuniform.

„Operatorul economic a refuzat să schimbe produsul neconform. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora operatorul economic a fost sancţionat conform prevederilor Legii 449/2003 cu o amendă în cuantum de 1.000 lei şi s-a dispus măsura înlocuirii tablei”, menţionează Elena Oanea.

Acesta mai arată că, în urma controalelor efectuate, s-au aplicat un număr de 35 sancţiuni contravenţionale dintre care 3 avertismente şi 32 amenzi, în valoare de 102.200 lei. De asemenea, s-au dispus 5 opriri definitive de la comercializare a produselor, în valoare de 9.553 lei şi 18 opriri temporare de la comercializare a produselor, în valoare de 85.920 lei.


Intră acum și în grupul de