Haosul de la Slatina. Ilegalitati pe banda rulanta de fata cu fortele de ordine


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Judetean Suceava delibereaza asupra înlocuirii președinților și locțiitorilor acestora din cele patru secții de votare din comuna suceveană Slatina, cu persoane din rezerva BEJ din alte localități ale județului Suceava.

Președintele BEJ Suceava, Stefania Fulga, a declarat presei că se va decide în acest sens deoarece la Slatina au fost semnalate foarte multe nereguli. Presedintele BEJ, împreună cu alți patru membri ai Biroului s-au deplasat la Slatina pentru a verifica reclamațiile venite la adresa modului în care se desfășoară procesul de vot acolo, sesizând foarte multe nereguli.

Astfel s-a constatat că președinți ai secțiilor de votare nu au permis accesul în biroul secțiilor reprezentanți ai altor partide, nu au afisat buletinul de vot anulat în secție, la secția specială lipsea locțiitorul iar, cel mai grav, urnele nu erau sigilate corespunzator.

Presedintele BEJ a fost nevoit să îl evacueze dintr-o secție de votare pe primarul PD-L al comunei, Ilie Gherman, care încerca la rândul său să dea afară niște ziariști acreditați. Ștefania Fulga a dispus ca primarul să fie scos din secție cu ajutorul jandarmilor, fiind totdată sigilat și accesul spre biroul primarului.

Nu este pentru prima dată când la Slatina sunt probleme sub bagheta primarului Gherman, aici fiind înregistrate foarte multe nereguli și la alegerile locale din 2008, dar și la cele parlamentare de anul trecut.


Intră acum și în grupul de