Turn panoramic în partea superioară a pârtiei Șoimul de la Gura Humorului. Flutur: E un turn cum nu am mai văzut în România. Putem să vedem jumătate din Bucovina//FOTO

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat încântat de noul turn panoramic care va fi deschis în partea superioară a pârtiei Șoimul din Gura Humorului.

Gheorghe Flutur și primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc au urcat până la cel de-al șaselea nivel al turnului.

„Nu se poate mai frumos de atât. Suntem la mine acasă, la Gura Humorului, într-un turn panoramă cum nu am mai văzut în România. Este o investiție pe fonduri europene făcută de primăria Gura Humorului și vreau să-i felicit pe humoreni, pe primarul Marius Ursaciuc, pentru că în felul acesta putem să vedem jumătate de Bucovină”, a spus Flutur.

Turiștii vor avea la dispoziție patru lunete pentru observarea peisajului și a ținuturilor înconjurătoare.

„Se vede orașul Gura Humorului, cu râul Moldova. Dar de aici se văd  munții Rarău, Giumalău, Ceahlău, Călimani, se vede toată depresiunea spre Câmpulung Moldovenesc și se vede o priveliște superbă spre Suceava. Este ceva fantastic pentru cei care vor vizita Bucovina, Gura Humorului, județul Suceava. Un loc de vis. Cred că vor veni foarte mulți să-și facă fotografii de referință, în acest turn Eiffel al Nordului României, al Bucovinei”, a spus Flutur.

De menționat este că în turn vor fi amenajate și mai multe terase, iar la baza acestuia va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii, precum și o zonă pentru fitness.

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că turnul va fi finalizat și va fi deschis în aproximativ trei săptămâni.

Marius Ursaciuc a adăugat că turiștii vor avea la dispoziție și două trasee amenajate pentru drumeții, de la baza pârtiei și până la turnul de observare.

„Acum suntem la 30 de metri de partea superioară a pârtiilor Șoimul 1 și 2. O investiție care în vreo trei săptămâni va fi finalizată. Bucovina arată extraordinar și de jos și de sus. Iar turiștii pot ajunge aici cu telescaunul, sau pot să ajungă pe două trasee ușoare în care pot îmbina utilul cu plăcutul. Puteți admira pe aceste trasee și Piatra Pinului, o rezervație paleontologică, dar și Piatra Șoimului, o formațiune muntoasă în mijlocul pădurii, unde legenda spune că în grota de acolo a fost prima chilie a lui Daniil Sihastru. De asemenea, la baza turnului copiii vor putea să se bucure de un parc de joacă,  cu panouri de cățărare și multe alte surprize. Prin acest turn și prin cele două trasee Gura Humorului se pregătește să își consolideze poziția pe care a câștigat-o timp de 16 ani în turismul din Bucovina, din România, dar și la nivel european”, a declarat Ursaciuc.