Padurea din Slatina, la un pas de a lua foc


Intră acum și în grupul de

Un foc lăsat nesupraveghet a fost la un pas de a genera un incendiu, duminică, la prânz la fondul forestier din comuna suceveană Slatina. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 13:25, astfel că Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slatina şi Ocolul Silvic Mălini au intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la vegetaţie uscată, pe păşunea ce aparţine Consiliului Local Slatina.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau circa 5 ha de vegetaţie uscată, existând pericolul de propagare la fondul forestier din imediata apropiere.
În sprijinul profesioniştilor au venit 30 de cetăţeni şi 20 de lucrători silvici.

Incendiul a fost lichidat la ora 16.20, arzând circa 5 ha de vegetaţie păşune.

Rezultatele primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat.

Pompierii au salvat fondul forestier, ce aparţine Ocolului Silvic Mălini, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei.

La ora 17.23 a fost anunţat un alt incendiu la vegetaţia uscată din Putna. Astfel, Garda de Intervenţie Vicovu de Sus împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Putna au intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un teren viran ce-i aparţine lui Octavian B. în localitatea Putna.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau circa 500 mp de vegetaţie uscată, fără pericol de propagare la vecinătăţi.

Focul a fost stins la ora 18.00, în limitele găsite, astfel au ars doar 500 mp de vegetaţie uscată. Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza fumatului în loc nepermis.


Intră acum și în grupul de