Județul Suceava e încercat din nou de vreme severă. Au fost emise 11 coduri roșii pentru diferite zone din județ


Intră acum și în grupul de

Vremea rea revine în județul Suceava. Potrivit ISU Suceava, până acum, au fost emise 11 coduri roșii de vreme rea pentru diferite zone din județ. Pentru fiecare dintre ele au fost transmise mesaje tip RoAlert.

Amintim că miercuri, 19 august, meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi abundente, vijelii și grindină de miercuri până joi seara.

Potrivit ANM, se așteaptă perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Ca de obicei, la munte va ploua mai serios. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

Tot miercuri, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roșu de inundații în județul Suceava.

Sunt afectate râurile din bazinele hidrografice Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Moldovița – amonte confluență cu râul Suha, Suha – bazin inferior aval confluență cu râul Negrileasa.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în  bazinele hidrografice: Ursoaia și Valea Seacă (afluenți ai râului Suha).


Intră acum și în grupul de