Protest în industria ospitalității din județul Suceava după ce cifra de afaceri le-a scăzut cu două treimi. Reprezentanții HORECA nu înțeleg de ce e permisă călătoria a zeci de oameni cu autobuzul, dar nu mai mult de 20 de persoane într-o sală de conferințe


Intră acum și în grupul de

Reprezentanți din industria ospitalității din județul Suceava s-au alăturat, miercuri după amiaza, protestului național față de măsurile adoptate de Guvern și care afectează puternic această industrie.

Unii dintre angajații care au protestat au fost și la Mandachi Hotel&Spa din Suceava.

Marian Popescu, general manager al Mandachi Hotel&Spa, a declarat că este un protest pașnic și un semnal pe care cei din industrie vor să îl tragă pentru că autoritățile nu au decizii coerente, nu au decizii care să aibă o logică.

„Este o problemă pentru că atunci când două informații se bat cap în cap legate de o lege, legate de o decizie care vine de la Guvern face ca anumiți hotelieri să fie supuși greșelii.Dacă nu este de înțeles există marjă de interpretare”, a spus Marian Popescu.

El a subliniat că în momentul de față cei din industria ospitalității nu fac altceva decât să susțină absolut toate deciziile guvernului și a tuturor regulilor.

„Nimeni nu pune la îndoială existența acestui virus. Nimeni nu pune la îndoială faptul că există bolnavi, dar toată lumea pune la îndoială decizia de a pune 20 de persoane într-o sală de conferință în loc să te gândești că într-un singur autobuz sunt cu mult mai mult de 40 de persoane care stau îngrămădiți”, a spus managerul sucevean.

Protest la hotelul Mandachi

Lucrătorii din HORECA protestează fata de lipsa măsurilor guvernamentale anticriză

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 19. August 2020

El a ținut să precizeze că nu spune nimeni că nu trebuie să se respecte regulile, dar că aceste reguli trebuie supuse logicii.

„Protestăm și pentru că Guvernul este supus suspiciunii că îi convine mai mult să susțină regulie acestea care se bat cap în cap pentru că, la buget, apar niște amenzi”, a mai spus Marian Popescu.

El a adăugat că este singura grijă este ca Guvernul să nu încerce să susțină un regulament pe care știe că oamenii nu-l respectă  în ideea de a acumula mai mulți bani la buget pentru că este catastrofal pentru orice comunitate.

„Respectăm absolut toate demersurile pentru respectarea acestor reguli. Vrem logică și coerență”, a mai spus Popescu.

El a arătat că în prezent nu există afacere din industria HORECA care se poate lăuda cu o cifră de afaceri mai mare de 25 la sută și că au toți trei sferturi din cifra de afaceri diminuată.

„Dacă decizia este de a diminua cifra de afaceri o înțeleg perfect dacă salvează vieți. Dar când îmi lași un avion întreg, sau un autobuz cu 55 de persoane, să mănânce, să consume produse, fără să aibă posibilitatea să respecte o distanță noi nu mai înțelegem și începem să greșim și în acest timp luăm amenzi”, a spus Popescu  care crede că bugete locale sunt umflate acum artificial.


Intră acum și în grupul de