Gheorghe Flutur anunță că municipiul Câmpulung Moldovenesc va primi 135 de milioane de euro pentru șoseaua de centură


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la Câmpulung Moldovenesc că va merge joi la Ministerul Transporturilor pentru că se pregătește ordonanța privind cedarea gestionării centurilor ocolitoare către autoritățile locale.

„Câmpulung Moldovenesc va primi 135 de milioane de euro pentru centura ocolitoare care începe de la Podul Bucătarului”, a spus Flutur care a arătat că traseul șoselei de centură va fi prin zona pârtiei de schi și apoi spre Pojorâta și va ieși la vărărie, aproape de munții Adam și Eva.

„Este un proiect cu finanțare foarte mare care va scoate traficul greu din oraș”, a spus Flutur.

El a arătat că acum autoritățile locale și județene trebuie să fie curajoase și să vadă în perspectivă proiecte mari.

„Proiecte mari înseamnă centura ocolitoare, înseamnă apă-canal pentru toată populația”, a exemplificat Flutur.

El a subliniat că ceea ce propune acum nu are legătură cu alegerile locale pentru că s-a preocupat permanent atât pentru sprijinirea municipiului Câmpulung Moldovenesc, dar și pentru alte localități.

Flutur a recunoscut că este nemulțumit că Apele Române este o societate prea zgârcită și nu a făcut regularizarea pâraielor din zonă care fac probleme la ploi torențiale și a mai solicitat E.On să găsească soluții de finanțare pentru că s-au înmulțit consumatorii, iar la capăt de linie pâlpâie becul.

Gheorghe Flutur a mai anunțat că CJ Suceava pregătește asfaltarea drumului de la Codrul Secular Slătitoara la Câmpulung Moldovenesc, drum abandonat de 30 de ani, precizând că a fost deja reabilitat  podul și că mai sunt șapte kilometri de drum județean care vor fi modernizați anul viitor.


Intră acum și în grupul de