Arma artizanala, gasita de frontieristii suceveni asupra unui pusti de 15 ani din Ulma


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, sâmbătă seară au depistat şi reţinut un tânăr care avea asupra sa o armă de vânătoare artizanală cu glonţ, bunuri şi bani furaţi dintr-un magazin din localitatea de domiciliu. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, un echipaj din cadrul S.P.F. Brodina, a depistat şi reţinut un tânăr care la apariţia poliţiştilor de frontieră a dat semne de nelinişte încercând să se ascundă.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că acesta este C. V., în vârstă de 15 ani, din Ulma, asupra acestuia găsindu-se o armă de vânătoare artizanală cu glonţ fără elemente de identificare iar în bagaje diferite bunuri alimentare şi nealimentare, în valoare de 200 lei precum şi suma de 159,15 lei – în monede de 50 bani, 10 bani şi 5 bani şi 3.67 euro”, precizează comisarul Poroch.

Referindu-se la provenienţa armei, tânărul a declarat că a găsit-o vara aceasta în pădurea din apropierea localităţii Costileva, a luat-o şi a dus-o la domiciliu, unde a curăţat-o, i-a confecţionat o cutie şi a îngropat-o în pământ. În seara respectivă a luat arma din locul în care o ascunsese şi s-a deplasat la un magazin din localitate, unde cu ajutorul unei răngi şi un bonfaier a forţat sistemul de închidere, a intrat şi a sustras bunurile şi banii găsiţi asupra sa.

Poliţiştii de frontieră au întocmit adolescentului acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor .
Bunurile furate şi persoana respectivă au fost predate lucrătorilor Postului de Poliţie Ulma în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de