Peste 3 kilometri din cei 26 km ai conductei de gaz natural spre Vatra Dornei au fost deja realizați. Flutur este încrezător că investiția se va finaliza mai repede decât e prevăzut în contact


Intră acum și în grupul de

Peste 3 kilometri din cei 26 de kilometri ai conductei magistrale de gaz natural spre Vatra Dornei au fost deja realizați, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este încrezător că firma va finaliza lucrarea înaintea termenului prevăzut în contract.

Flutur a spus că firma sapă șanțuri de 1,5 m adâncime pentru instalarea conductei de gaz natural, fiind vorba de investiția de 26 de kilometri de conductă magistrală de gaz natural finanțată cu 16 milioane de lei de Guvernul României prin Transgaz.

„Termenul de execuție este semestrul al doilea al anului viitor până la Vatra Dornei. Mă bucură ritmul de execuție pentru că într-o lună și puțin au deja peste 3 kilometri de conductă îngropată în zonă forestieră”, a spus Flutur.

El a arătat că „au fost chinurile facerii” pentru acest proiect.

„Mulți au promis. În primul meu mandat de președinte de CJ s-a finanțat de la Frasin spre Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta. Nu s-a mai făcut nimic o bună perioadă de timp, iar anul acesta în luna martie Guvernul nostru a dat două hotărâri pentru de debloca acest traseu. Este o investiție așteptată de mult de dorneni”, a declarat Flutur.

El a explicat că această conductă va continua în zona Dornelor și spre Maramureș și se va închide un inel ca să nu mai fie probleme de presiune.

Flutur a mai spus că va fi finanțată cu fonduri europene și distribuția gazului natural în localități și că în următorul mandat ținta lui este dublarea populației județului Suceava racordată la gaz natural, menționând că 37 de localități au deja documentația necesară pentru realizarea distribuției locale.

Potrivit lui Flutur, gazul natural dus la locuințele populației va duce și la stoparea defrișărilor de pădure și limitarea tăierilor pentru că locuitorii vor avea alternativă pentru încălzire.

Gazul natural va fi o atracție și pentru firme care vor putea să investească în zonă, a spus Flutur.  


Intră acum și în grupul de