Politistii de frontiera suceveni au confiscat luni tigari de contrabanda in valoare de peste 10.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră sireteni au confiscat luni, de la un cetăţean din Grăniceşti, 1700 pachete de ţigări, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit. Potrivit IJPF Suceava, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, astfel au oprit pentru control un autoturism marca „Volkswagen”, condus de G. Gavril, în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în localitatea Grăniceşti, jud. Suceava.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea autoturismului, şi s-a descoperit că şoferul transporta 1700 de pachete de ţigări marca „ Viceroy”, fără documente legale de provenienţă. Ţigările în valoare de 7.310 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

În seara aceleiaşi zile, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “Daewoo”, P. Ionuţ, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în oraşul Dorohoi, judeţul Botoşani. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, după controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, şi s-au descoperit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portbagaj şi în bagajele de pe bancheta din spate, un număr de 750 de pachete de ţigări marca „ Marble”, cu timbru Duty Free.

Ţigările cu valoare în vamă de 3.225 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.


Intră acum și în grupul de