Consiliul Local Suceava urmează să aloce 2,5 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Mărășești. Primarul Ion Lungu susține că zona va deveni o oază de relaxare


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în ședința de joi un proiect de hotărâre de aprobare a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea Parcului Mărășești inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Marian Andronache.

Potrivit proiectului, valoarea investiției este de 2,49 milioane de lei

Potrivit referatului de aprobare, municipiul Suceava conține importante suprafețe de spații verzi amplasate în limitele intravilanului încă insuficient amenajate, iar de asemenea este menționat aspectul că în Suceava necesarul de spații verzi raportat la numărul de locuitori se află încă sub nivelul minim impus.

Astfel, se propune modernizarea parcului amplasat în cartierul Mărășești – Zamca, în proxima vecinătate a Catedralei ortodoxe „Nașterea Domnului”, delimitat de strada Mărășești ( la vest), strada Mărăști (la sud) și blocuri de locuințe ( la nord și la est).

Inițiatorii arată că zona propusă, ce va deveni „o oază de relaxare pentru locuitorii Sucevei”, se încadrează într­un ansamblu de parcuri care au ca locație b-dul 1 Mai, străzile Mărășești și Ștefan cel Mare din care o parte au fost modernizate în anii anteriori, respectiv Parcul Universității, Parcul Central și Parcul Florea Vladimir.

„Parcul acesta nu se mai încadrează în acest ansamblu deoarece fiind foarte vechi, prezintă degradări majore ale pavajului în special, a mobilierului, a instalațiilor de iluminat și a spațiului verde precum și a fântânii arteziene uzată fizic, dar mai ales moral”, explică inițiatorii.

Proiectul de modernizare presupune refacerea aleilor și pavimentului, construirea unui sistem nou de fântâni arteziene, reamenajarea spațiului verde, modernizarea sistemului de iluminat, înlocuirea mobilierului urban degradat, dar și montarea unui sistem de supraveghere video.

În referat se subliniază că prin această investiție se va îmbunătăți calitatea serviciilor oferite cetățenilor în special în domeniul asigurării spațiilor de agrement, petrecere de timp în aer liber, recreere, dar că trebuie să se țină cont că acest parc se află într-o zonă reprezentativă, în vecinătatea Catedralei Ortodoxe care este vizitată de foarte mulți turiști, în afară de locuitorii municipiului și că această modernizare va sprijini turismul local cu impact asupra creșterii economice a municipiului.


Intră acum și în grupul de