Casa incendiata la Argel

O familie din localitatea suceveană Argel a rămas fără casa pe care tocmai o construia în urma unei incendieri intenţionate. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 22:09 a fost anunţat un incendiu la construcţii gospodăreşti, ce aparţin cetăţenilor Aurel F. şi Ştefan C. din localitatea Argel, comuna Moldoviţa.

Imediat la faţa locului, au intervenit pentru localizarea şi stingerea flăcărilor, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moldoviţa cu două autospeciale.

Când echipajele au ajuns la incendiu, ardeau trei fânare şi o casă de locuit în construcţie, existând pericolul de propagare la o locuinţă şi fondul forestier, aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost stins de pompieri la ora 05.30, dar au ars casa, construită din lemn pe o suprafaţă de 63 mp, circa 15 tone de fân şi 20 mc cherestea ce aparţin lui Aurel F. şi circa 15 tone de fân ce aparţin lui Ştefan C., pagubele fiind estimate de proprietari la 49.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu de către o persoană necunoscută.

Pompierii au salvat locuinţa şi fondul forestier, în valoare de aproximativ 500.000 lei.

loading...