Spații suplimentate cu câte patru clase la grădinițele cu program prelungit „Așchiuță”, „Gulliver”, „1,2,3” și „Prichindel” prin instalarea de containere modulare. Primarul Ion Lungu spune că investiția este de circa 4 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că vor fi achiziționate containere modulare tip clasă pentru mai multe grădinițe cu program prelungit din municipiu mai ales că aceste grădinițe nu pot avea program în schimburi așa cum permite învățământul gimnazial sau liceal.

El a spus că în acest sens, deja s-a aprobat în Consiliul Local Suceava alocarea sumei de 1,2 milioane de lei pentru a fi achiziționate astfel de containere-clasă pentru Grădinița Gulliver care deservește două cartiere, George Enescu și Obcini, urmând să fie cumpărate două astfel de module ce au fiecare două săli de clasă pentru 20 de copii.

Primarul a spus că Grădinița Gulliver are avantajul că deține teren pe care se pot amplasa aceste containere.

Alte grădinițe, cum este „1,2,3” din Burdujeni, nu au astfel de spații, dar că a discutat cu conducerea Școlii nr. 11 care a acceptat ca aceste containere să fie amplasate în curtea școlii și vor deservi această grădiniță.

Conferința de presa la Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu – conferința de presa săptămânală

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 25. August 2020

La fel, vor fi achiziționate două astfel de containere pentru Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din cartierul Burdujeni și două containere modulare pentru Grădinița „Așchiuță”, din care unul va fi amplasat în curtea acestei grădinițe de pe strada Alexandru cel Bun și unul la sediul secundar de pe strada Oituz.

„Vrem să găsim soluții astfel încât să asigurăm spații necesare pentru aceste grădinițe cu program prelungit”, a spus primarul.

Ion Lungu a mai declarat că aceste containere-clasă vor putea fi folosite de aceste grădinițe și după pandemie pentru că este nevoie de spații pentru aceste grădinițe și că prin proiecte cu finanțare europeană nu se pot construi decât grădinițe cu program normal.


Intră acum și în grupul de