Zeci de bicicliști, mopediști și căruțași suceveni au fost sancționați de polițiști pentru nerespectarea normelor rutiere. Au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 100.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat o nouă acțiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere generate de către conducătorii de biciclete, mopede şi căruțe.

Astfel, în perioada 20-23 august, la nivel județean au fost aplicate 226 de amenzi în valoare de 92.935 lei.

Mai exact, șase amenzi (1.885 lei) au fost aplicate conducătorilor de mopede, 57 de amenzi (7.315 lei) au fost aplicate bicicliștilor, iar 101 amenzi (48.720 lei) – căruțașilor.

Tot în cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării nouă permise de conducere, au retras șapte certificate de înmatriculare și au constatat trei infracțiuni la regimul rutier. Toate infracțiunile au fost comise de către motocicliști, dintre care două infracțiuni de conducere fără permis și o infracțiune de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Unul dintre cei care a fost prins în cadrul aceste acțiuni e un bărbat (41 ani) din Todirești, care circula duminică cu un moped pe DJ 209D, pe raza localității Dărmănești.

El a fost oprit deoarece nu avea montat nr. de înmatriculare sau înregistrare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că mopedul este neînmatriculat, iar conducătorul nu posedă permis de conducere.

În plus, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei pentru că a condus băut și cu 290 lei pentru că nu purta casca de protecție. Pe lângă asta, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de