Trei candidaţi suceveni au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă de la Proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul Bacalaureatului, iar alţi 244 au absentat


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat că la  proba la alegere a profilului şi specializării – E.d) a Bacalureatului, din sesiunea august – septembrie 2020, desfăşurată miercuri, s-au prezentat 527 de candidaţi din totalul celor 771 înscrişi.

Dintre candidaţii prezenţi la această probă scrisă, 242 au susţinut proba la Biologie, la Chimie – 5, la Fizică – 18, la Filosofie – 1, la Geografie – 133, la Informatică – 14, la Logică, argumentare şi comunicare – 109, iar la Sociologie – 5.

Sursa citată a mai informat că 244 de candidaţi au absentat, iar 3 candidaţi de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care susţineau probele la biologie (2) şi geografie (1) în centrul de examen Colegiul Naţional  ”Mihai Eminescu” Suceava, au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, cei trei candidaţi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

ISJ Suceava a precizat că niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

În cursul zilei de 27 august, absolvenţii clasei a XII-a din judeţul Suceava, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (ucraineană), vor susţine proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă.

(LB)


Intră acum și în grupul de