Gheorghe Flutur anunță modernizarea drumurilor județene în zona Mălini-Slatina ceea ce va deschide această zonă pitorească pentru dezvoltare turistică//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările de modernizare executate la drumul județean care leagă zona Mălini-Slatina de Găinești pe traseul spre Mănăstirea Slatina.

El a spus că acest drum județean modernizat de CJ Suceava cu 5 milioane de euro de la Guvernul României are o lungime de 12,3 kilometri și că vor fi construite patru noi poduri, un pod va fi reabilitat și vor fi construite și 29 de podețe.

„Se va lărgi și platforma drumului la 8 metri, din care 6,5 metri carosabil și se vor turna două straturi de asfalt, se vor realiza 2,5 kilometri de ziduri de sprijin și 10 kilometri de șanțuri”, a explicat Flutur care a menționat că sunt peste 50 de drumuri laterale care vor fi racordate.

El a arătat că, din păcate, acest drum județean nu a fost modernizat de foarte mult timp.

„Această modernizare deschide zona spre dezvoltare turistică. Acest traseu Găinești-Slatina are un potențial turistic extraordinar”, a spus Flutur.

El a mulțumit  constructorului că s-a ținut de cuvânt și că lucrează, iar vremea este bună pentru efectuarea unor asemenea lucări.

Flutur a amintit că înainte de modernizarea drumului în zonă au fost executate lucrări de aducțiune de apă și rețele de canalizare.

„Am lucrat și la modernizarea drumului Mălini spre Borca, de la Cornu Luncii spre Mălini și procesul de modernizare a drumurilor județene din județul Suceava continuă. Mai avem șantiere la Boroaia, la Vulturești,la Hârtop, la Mușenița, pe Rarău, la Pleșa, Mănăstirea Humorului, Hordoniceni, Satu Mare. Când vremea ne permite tragem tare pentru că după ce vine vremea rea va fi mai greu pentru constructori”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de