Viceprimarul Lucian Harșovschi avertizează candidații în alegeri să îndepărteze toate bannerele și panourile cu mesaje electorale: În campanie se pot folosi doar cele 32 de panouri amplasate în municipiu.Primăria va fi vigilentă și se vor aplica sancțiuni acolo unde nu se va respecta legislația


Intră acum și în grupul de

Bannerele sau afișajele de pe panourile publicitare cu mesaje electorale trebuie să fie îndepărtate până joi la ora 23:59 pentru că de vineri începe campania electorală și este permis doar afișaj electoral în locuri stabilite.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat că au fost stabilite cele 32 de locații pentru afișele electorale.

„Din această seară, toate partidele trebuie să-și înlăture toate materialele de publicitate electorală (bannere, panouri outdoor sau de afișaj) din oraș, întrucât se vor folosi doar locurile speciale de afișaj, nu stâlpi, pereți, stații de autobuz etc”, precizat Harșovschi.

El a adăugat că își dorește ca toți competitorii politici, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, să dea dovadă că sunt cunoscători ai principiilor morale și să înțeleagă că lupta electorală trebuie să rămână la acest statut și să nu cadă în altă extremă.

„De asemenea, orașul nu trebuie să sufere nici în timpul campaniei electorale și nici după ce aceasta se termină, trebuie să îl respectăm, să îl menținem curat și să nu îl sufocăm. Primăria va fi vigilentă din acest punct de vedere și vă asigur că, atât colegii de la poliția locală, cât și cei din cadrul serviciului de ecologizare, vor fi prompți și vor aplica sancțiuni acolo unde nu se va respecta legislația”, a avertizat viceprimarul.

Afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise, potrivit prevederilor legale, se sancționează cu o amendă de la 600 lei la 1000 lei, conform Legii nr.115 din 19 mai 2015.

Degradarea sau murdărirea în orice fel a clădirilor publice, inclusiv prin expunerea de afișe, anunțuri sau prin scrierea diferitelor inscripții, se sancționează cu o amendă cuprinsă între 400-800 lei (pentru persoane fizice) și 500-1000 lei (pentru persoane juridice).

„Succes tuturor în această campanie electorală, iar pe 27 septembrie să câștige sucevenii!”, a transmis Lucian Harșovschi


Intră acum și în grupul de