SJU Suceava va face din 1 septembrie teste pentru infecția cu SARS-CoV-2 la cerere. Președintele CJ Suceava a convocat o ședință extraordinară pentru stabilirea tarifelor


Intră acum și în grupul de

Președintele Gheorghe Flutur a convocat Consiliul Județean Suceava în ședință extraordinară luni, 31 august 2020, pentru a supune la vot proiectul de Hotărâre de Consiliu Judeețan privind instituirea unor tarife pentru servicii medicale practicate la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Astfel, Spitalul Județean Suceava va putea să facă testare pentru infecția cu SARS-CoV-2 și pentru persoane care nu sunt internate în Spital, cu plata la cerere.

„Am avut în vedere crearea condițiilor de a utiliza aparatele RT PCR din dotare la întreaga capacitate- capacitate dublată prin ultimele achiziții și prin adaptarea organigramei- și, în același timp, am luat în considerare inclusiv apropierea începerii noului an școlar preuniversitar la data de 14.09.2020”, a spus Flutur.

Potrivit proiectului supus aprobării Consiliului Județean Suceava tariful va fi de 250 de lei/test RT-PCR cu eliberare rezulate în maximum 48-72 de ore și 400 de lei pentru RT-PCR cu eliberarea rezultatului în 2 ore.

În motivarea inițiativei, Gheorghe Flutur menționează că există o cerere foarte mare pentru efectuarea de teste RT-PCR pentru persoane care pleacă în concediu sau se întorc din concediu, dar și din partea mai multor instituții.

Mai mult, și Prefectura Suceava a solicitat adoptarea unei asemenea hotărâri motivată de prelungirea stării de alertă, începerea anului școlar, analiza situației epidemiologice din județ și dispozițiile privind buna funcționare a sistemului de învățământ.


Intră acum și în grupul de