Un tânăr din Putna a fost rănit după ce amicul său băut a intrat cu mașina într-un copac, ricoșând într-un gard. Șoferul a părăsit locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr (18 ani) din comuna Putna este cercetat penal după ce a comis un accident rutier și a părăsit locul accidentului.

În urma accidentului, pasagerul (19 ani) din aceeași localitate a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc joi, în jurul orei 03:30.

Șoferul conducea un Citroen pe un drum comunal neclasificat de pe raza localității Putna.

La un moment dat, în zona Putnișoara, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum (drum pietruit) și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului și a lovit un arbore. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat pe acostamentul din partea stângă a carosabilului într-un gard de plasă.

După impact, tânărul a plecat de la fața locului cu autoturismul, deplasându-se circa 2,7 km, până în curtea blocului CFR din Putna, unde a parcat autoturismul.

La scurt timp însă fapta a ieșit la iveală. Astfel, pasagerul rănit a fost transportat la spital, iar șoferul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Intră acum și în grupul de