Drumul Salcea – Veresti – Roscani a inceput sa fie reabilitat


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a fost prezent sâmbătă la Salcea, unde au demarat lucrările de reabilitare a drumului care leagă oraşul de localităţile Vereşti, Roşcani şi Liteni. Şeful executivului judeţean a anunţat că drumul, care are o lungime de 18,3 km, va fi reabilitat cu bani europeni, iar valoarea proiectului depăşeşte 3 milioane de euro.

“Proiectul este foarte important, pentru că va rezolva accesul către drumul Botoşani – Suceava şi către aeroport. Acesta este ultimul din cele 7 mari proiecte pentru reabilitarea a 100 de km de drumuri judeţene la Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur, explicând că licitaţia pentru reabilitarea drumului Salcea – Vereşti- Roşcani a fost câştigată de o firmă din Botoşani.

Preşedintele Consiliului Judeţean ne-a arătat că în acest an Suceava este fruntaşă la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul de proiecte pe infrastructură rutieră, finanţate de Uniunea Europeană. “Este vorba despre reabilitarea drumului Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret; Pojorâta-Rarău, drumul care merge spre platoul Rarăului. Drumul care leagă Vatra Dornei de Panaci spre Harghita prin zona Bilbor. Drumul Probota -Dolhasca, un drum strategic, foarte important”, a precizat Gheorghe Flutur, arătând că specialiştii au făcut recepţia finală la drumul Siret – Frătăuţii Noi, care a fost reabilitat printr-un program “Phare”.

“Pe lângă toate acestea, în acest an am executat peste 100 de km de drum din fonduri naţionale. Amintesc drumul care merge spre Izvoarele Sucevei, apoi drumul de la Râşca, spre mănăstirea pe stil vechi, drumul care leagă Vama de Moldoviţa, drumul Frasin spre Stulpicani. Apoi un alt drum care leagă Gura Humorului de Capu Câmpului şi multe alte drumuri în zona Rădăuţi –Siret. Cred că a fost un an greu, un an de criză, dar din punct de vedere al investiţiilor în infrastructură se cunoaşte ceva în urmă. 2009 a fost anul cu cele mai multe investiţii în infrastructura rutieră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de