Personalul Direcției Economice din Primăria Suceava va fi testat pentru infecția cu noul coronavirus după ce au fost depistate șase cazuri de Covid-19


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că în Primărie este un focar de infecție cu noul coronavirus și că se iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii.

„Avem un focar de infecție cu noul coronavirus în Primărie în cadrul Direcției Economie la taxe și impozite locale persoane fizice”, a spus primarul.

El a explicat că la sfârșitul săptămânii trecute o funcționară a fost confirmată cu infecție cu noul coronavirus, iar în urma testării a 30 de persoane care au intrat în contact cu aceasta 5 au fost confirmate pozitiv, iar pentru alte șapte se așteaptă rezultatele.

Primarul a mai spus că cele șase persoane infectate se află internate în spital, iar cele șapte la care nu a sosit rezultatul sunt în izolare la domiciliu.

El a menționat că din cele șase cazuri pozitive este și un inginer IT care lucrează în toată Direcția Economică motiv pentru care va fi testat tot personalul acestei direcții și că se vor face teste și pentru persoanele din alte compartimente care au intrat în contact cu specialistul IT.

Potrivit primarului, acum în compartimentul respectiv se lucrează în sistem de avarie cu câte cinci persoane în câte un birou din cele care au testele nagative.

Primarul a menționat că el nu a intrat în contact cu respectivele persoane, iar directorul economic a fost testat și are rezultat negativ motiv pentru care nu se impune izolarea.

Ion Lungu a cerut angajaților Primăriei să fie atenți cu cine intră în contact și să respecte toate măsurile de distanțare fizică, purtarea măștii și igienă.

 În municipiul Suceava erau, marți, 78 de cazuri active de Covid-19, iar rata de infectare era de 0,6 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de