Primele autobuze electrice mari achiziționate de Primăria Suceava printr-un proiect cu finanțare europeană au ajuns în țară. Ion Lungu: Ne ținem de cuvânt!


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că autobuzele electrice achiziționate de Primăria Suceava printr-un proiect cu finanțare europeană au ajuns pe pământ românesc.

„Sucevenii le așteaptă cu nerăbdare! NE ȚINEM DE CUVÂNT!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Reamintim că în data de 4 martie primarul Ion Lungu a semnat contractul privind achiziția a 25 de autobuze electrice pentru transportul public din Suceava.

Autobuzele sunt achiziționate cu suma de 47.775.000 lei fără TVA de la câștigătoarea licitației, firma SC BMC TRUK&BUS S.A. cu sediul în România.

Autobuzele sunt produse de ZTE un concern din China, bateriile și puterea de 340 kw,  autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, 12 m lungime, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere,  afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu dizabilități.

La acea dată primarul estima că primul lot de autobuze electrice vor ajunge la Suceava până la sfârșitul lunii octombrie.

Achiziția acestor autobuze electrice face parte dintr-un proiect mai mare cu finanțare europeană care presupune modernizarea întregului transport public de călători din municipiul Suceava.

Pe lângă autobuze electrice, se modernizează prin proiect atât sistemul de dispecerizare, ticketing, , monitorizarea traficului, modernizarea stațiilor de călători și se construiește autobaza diviziei electrice aTPL Suceava.

Primarul a menționat că în luna noiembrie vor fi livrate și 17 autobuze electrice mici.

În total, în municipiul Suceava vor circula 62 de autobuze electrice, cu 22 mai multe decât se estima inițial.


Intră acum și în grupul de