În ultimele două săptămâni, incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 din județul Suceava a fost de 0,49 la mia de locuitori. Nicio localitate nu depășește rata de 1,5 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

Analiza epidemiologică a incidenței cazurilor cumulate în ultimele 14 zile arată faptul că, la nivel județean, se menține o rată de 0,49 la mia de locuitori, a informat miercuri Prefectura Suceava, citând datele DSP Suceava.

Totodată, sursa citată precizează că nicio localitate din județ nu depășește rata de 1,5 la mia de locuitori, fapt ce protejează județul de la eventualele restricții.

Amintim că, începând cu 1 septembrie, în județ s-a permis reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte. De asemenea, s-a reluat activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru clienții cazați în hotel.

Cu toate acestea, Prefectura Suceava atrage din nou atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19 și transmite un îndemn la cooperarea cetățenilor cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.

Sursa citată menționează că prevenirea infectării cu noul coronavirus reprezintă o prioritate națională, ceea ce înseamnă o abordare integrată în gestionarea acestei crize din partea tuturor instituțiilor cu atribuții specifice, dar și un grad crescut de responsabilitate socială din partea populației.  

 „Protejați-vă propria sănătate și amintiți-vă permanent faptul că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți!”, subliniază Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de