Gabriela Sadoschi(PSD) vrea să fie primarul comunei Ostra candidând împotriva propriului frate ca să ajute locuitorii să-și creeze un viitor mai bun acasă folosind fonduri europene: Acum exportăm mână de lucru ca să-și construiască alții un viitor mai bun, iar noi nu putem să o facem la noi acasă


Intră acum și în grupul de

Gabriela Sadoschi, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Ostra, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că s-a implicat în campania electorală și candidează împotriva primarului în funcție, Ioan Oros, fratele ei,  pentru că vrea să ajute locuitorii să-și creeze un viitor mai bun la ei acasă folosind fondurile europene.

„Eu nu candidez împotriva fratelui, ci împotriva omului politic Nelu Oros și a unui fel de a face politică ce nu îmi place. Este un fel de a face politică lipsit de coloană vertebrală și de loialitate. În alte părți ale lumii așa ceva se consideră rău”, a spus Gabriela Sadoschi care a revenit în țară după ce a lucrat 16 ani în Spania.

Ea a recunoscut că a fost convinsă să candideze la funcția de primar chiar de candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Suceava, Mirela Adomnicăi.

„M-a convins cu adevărat doamna Mirela Adomnicăi când mi-a prezentat proiectul pentru Suceava și mi-a spus cuvintele magice: fonduri europene, ceea ce a lipsit cu desăvârșire, ceea ce trebuia accesat și nu s-a accesat, ceea ce ne-ar fi făcut aici, pe plan local, viața mult mai ușoară”, a spus candidatul PSD.

Ea a subliniat că ea crede mai puțin în partide și mai mult în oameni și idei.

Și candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că, din păcate, investițiile din comuna Ostra au fost doar de natură guvernamentală, investiții bune pentru locuitori, dar susținute doar de Guvernul PSD.

Candidatul de primar Gabriela Sadoschi a subliniat că marea problemă a zonei de munte este depopularea, iar situația actuală este tragică pentru că sunt foarte mulți copii care sunt crescuți de bunici pentru că părinții lor lucrează în străinătate.

Ea consideră că este absolut necesar ca părinții să-ți educe și să-și crească proprii copii.

„Când te întorci după 16 ani acasă după ce ai lucrat în străinătate și te întâmpină aceeași tristețe te întrebi: Ce se întâmplă aici? De ce merg lucrurile așa?”, s-a întrebat Sadoschi.

Ea a adăugat că în comuna Ostra principalele activități de bază au fost mineritul și creșterea animalelor, iar mineritul a căzut și că nu a văzut să se atragă fonduri europene pentru deschiderea de noi afaceri, pentru a fi încurajați localnicii să înființeze firme.

Mai mult, Sardoschi a atras atenția că s-a ajuns ca și crescătorii de oi să arunce lâna pentru că nu au cum să o valorifice, mai ales că se poate deschide o fabrică pentru prelucrarea lânii sau pentru realizarea unor izolații termice cu lână care sunt foarte căutate pe piața externă.

Ea a mai declarat că există posibilitatea înființării un fabrici locale de prelucrare a laptelui, astfel încât crescătorii locali de bovine să beneficieze de prețuri mai bune la achiziția laptelui.

„Exportăm mână de lucru continuu, celorlalți, să-și construiască ei un viitor mai bun cu românii, iar românii, la ei acasă, nu pot să o facă pentru că sunt piedici, pentru că nu există bunăvoință și pentru că nu există inițiativă și pentru că oamenii nu sunt educați în acest spirit.  Dacă nu ne fac ei locuri de muncă, haideți să ni le facem noi, dar aici oamenii vor trebui ajutați și direcționați acolo unde trebuie. Dacă nu, ne așteaptă un viitor sumbru”, a declarat Gabriela Sadoschi.


Intră acum și în grupul de