Transport ilegal de aproape 60 mc de cherestea depistat la Mălini: Materialul lemnos era transportat din alt loc decât cel înscris în aviz. La sediul firmei emitente a fost găsită cherestea fără documente de proveniență legală


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au depistat un transport ilegal a 59,48 mc de cherestea pe raza satului Poiana Mărului, comuna Mălini.

Concret, echipa de control a oprit marți un ansamblul rutier format din autocamionul cu semiremorca care circula din direcția Poiana Mărului. Șoferul vehiculului a prezentat pentru control avizul de însoțire din data de 1 septembrie 2020, emis de către o societate comercială din localitatea Pâraie. În aviz era înscrisă cantitatea de 68,28 mc cherestea rășinoase.

Din start, polițiștii au observat faptul că punctul de încărcare înscris în aviz era depozitul firmei respective din localitatea Pâraie, iar punctul de descărcare fiind un depozit al altei firme, din județul Argeș. Prin urmare, prezența vehiculului pe raza Poiana Mărului nu era justificată, fiind suspect că a încărcat materialul lemnos din altă locație decât cea înscrisă în avizul de însoțire.

Apoi, au fost vizionate imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe raza comunei Mălini, ocazie cu care s-a constatat că ansamblul auto nu s-a deplasat din localitatea Pâraie în satul Poiana Mărului, în intervalul orar din care i s-a eliberat avizul și până în momentul în care a fost oprit de echipajul de poliție, respectiv 12:55-13:53.

În aceste condiții, s-a solicitat sprijinul ISCTR Suceava. Astfel, în urma verificării tahografului, s-a constatat faptul că ansamblu auto a staționat în intervalul orar 12:00-13:30, acesta deplasându-se în intervalul 13:30-13:53, până a fost interceptat de agenții de poliție.

Prin urmare, s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost transportat fără proveniență legală, din alt loc decât cel înscris în avizul de însoțire.

Ulterior, materialul lemnos transportat a fost inventariat de specialiștii silvici, rezultând un volum total de 59,48 mc.

Drept urmare, firma a fost amendată cu 10.000 lei, iar materialul lemnos (în valoare de 42.766 lei) a fost confiscat.

Pe lângă asta, echipa de control a efectuat verificări la depozitul firmei respective. Astfel, în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice și faptice, s-a constatat că societatea amintită mai sus, deținea în depozit cantitatea de 4,77 mc cherestea rășinoase fără documente de proveniență legala. De asemenea s-a constatat că depozitul societății nu era împrejmuit conform prevederilor legale.

În aceste condiții, firma a mai fost amendată cu 6.000 lei, cantitatea de 4,77 mc cherestea rășinoase (3.429 lei) fiind confiscată.


Intră acum și în grupul de