Incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 în județul Suceava este de 0,47 la mia de locuitori, ceea ce va permite redeschiderea cinematografelor și teatrelor din județ

Prefectura Suceava a anunțat, marți, faptul că incidența cumulată a cazurilor de infecții cu noul coronavirus în județul Suceava este de 0,47 la mia de locuitori. Reamintim că luni acest indice a fost de 0,49 la mia de locuitori, iar duminică de 0,48 la mia de locuitori.

Potrivit sursei citate, începând cu 1 septembrie 2020, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori se reia activitatea cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție.

În același timp, se reia activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru clienții cazați în hotel. Principalele condiții impuse pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor sunt:

  1. distanța de minim 2 metri între mese
  2. maxim 6 persoane la masă
  3. este obligatorie purtarea măștii în cazul deplasării în zonele comune ale restaurantului/ cafenelei
  4. se interzice transferul meniurilor, solnițelor și olivierelor de pe o masă pe alta
  5. se interzice consumul băuturilor sau alimentelor la scaunele de la bar, cât și dansul în restaurante pentru a se reduce interacțiunea între persoane.
  6. maxim 50 de persoane participante la evenimente organizate în interior
  7. maxim 100 persoane la evenimente organizate în exterior.

Pe de altă parte, se menține în continuare suspendată activitatea cluburilor, discotecilor și a barurilor din interiorul clădirilor, precizează Prefectura Suceava.