Numărul angajaților din Primăria Suceava confirmați cu infecție cu noul coronavirus a ajuns la șapte. Miercuri au fost testate încă 61 de persoane ce au intrat în contact cu angajați depistați pozitiv


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Sădean, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că primele trei cazuri pozitive de infecţie cu SARS-CoV-2 au fost diagnosticate pe 28, 29 şi 31 august, care erau simptomatici, iar cei trei pacienţi, angajaţi ai Primăriei Suceava, au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Medicul sucevean a spus că în urma anchetei epidemiologice s-au stabilit contacţii celor trei confirmaţi cu noul coronavirus, respectiv 26 de persoane care, la rândul lor au fost testate.

El a precizat că din totalul celor 26 de contacţi testaţi în cursul zilei de marţi, rezultatul a fost pozitiv pentru patru dintre persoanele testate, iar alte 22 rezultatul a fost negativ.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că miercuri au mai fost testaţi încă 61 de contacţi ai celor patru confirmaţi marţi, iar până în cursul acestei după-amiezi s-au efectuat analizele pentru 27 de probe, care au avut rezultat negativ, restul rezultatelor urmând să fie anunţate joi.

În total, sunt 7 persoane depistate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, a menţionat medicul epidemiolog Dinu Sădean.

Reamintim că primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că în Primărie este un focar de infecție cu noul coronavirus și că se iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii.

Primarul a menționat că el nu a intrat în contact cu respectivele persoane, iar directorul economic a fost testat și are rezultat negativ motiv pentru care nu se impune izolarea.

Ion Lungu a cerut angajaților Primăriei să fie atenți cu cine intră în contact și să respecte toate măsurile de distanțare fizică, purtarea măștii și igienă.


Intră acum și în grupul de