Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita in centrul Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ziua Naţională a tuturor românilor nu a trecut fără să fie sărbătorită şi în municipiul reşedinţă de judeţ. Încă de dimineaţă o armată de oameni s-au pregătit pentru manifestările dedicate acestei zile, care au fost de o amploare mai mică faţă de anii anteriori.

Manifestările de marţi au debutat cu primirea oficială a autorităţilor locale şi judeţene, după care un sobor format din nu mai puţin de 10 preoţi au oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului. Dintre toate oficialităţile prezente, nimeni nu a dorit să susţină vreun discurs, singura persoană care s-a adresat zecilor de suceveni prezenţi la manifestare fiind un angajat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) care a rezumat, în câteva cuvinte, importanţa zilei de 1 decembrie.

În ciuda vremii care nu a ţinut cu organizatorii, în apropierea statuii “Bucovina înaripată” au stat cuminţi la rând şi reprezentanţii instituţiilor sucevene care au dorit să depună o coroană de flori. Printre aceştia au putut fi observaţi şefii administraţiilor locale şi judeţene, ai Poliţiei, ai ISU Suceava, ai SRI, ai Jandarmeriei şi ai Centrului Militar Judeţean, precum şi ai principalelor partide politice aflate de altfel în lupta electorală şi ai mai multor instituţii descentralizate.

Ceremonialul s-a finalizat după aproape 40 de minute, cu o paradă militară la care au participat detaşamente aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, ai Jandarmeriei şi ai Liceului Militar din Câmpulung Moldovenesc.

Festivităţile dedicate zilei de 1 decembrie au continuat cu un spectacol în aer liber susţinut în faţa Casei de Cultură de artişti populari, Ansamblul Ciprian Porumbescu şi trupa Hara.


Intră acum și în grupul de