Un nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina va fi construit la Siret aferent autostrăzii A 7. CANIR, DGV și CJ Suceava vor discuta prin videoconferință cu responsabili ucraineni modul de realizare a noului punct


Intră acum și în grupul de

Repreprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Direcției Generale a Vămilor (DGV) din cadrul ANAF și cei ai Consiliului Județean Suceava urmează să participe la o videoconferință cu responsabili ucraineni privind înființarea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina de la Siret aferent drumului de viteză A7.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în cadrul documentației tehnice întocmită de CNAIR pentru realizarea rutei rapide Siret-Suceava-Pașcani, prin caietul de sarcini s-a solicitat viitorului prestator realizarea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

El a spus că, în acest sens, în perioada următoare, va fi organizată o videoconferință la care să participe reprezentanții CNAIR, Direcției Generale a Vămilor și CJ Suceava precum și reprezentanții structurilor omoloage din Ucraina.

Flutur a menționat că odată cu realizarea autostrăzii A 7 că pe tronsonul Siret-Suceava se va proiecta și construi un nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina la Siret.

Președintele Consiliului Județean Suceava a menționat că din partea autorității județene sucevene la această videoconferință va participa vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc.

„Va fi o primă discuție la nivel de experți privind înființarea punctului de trecere a frontierei de la Siret aferent autostrăzii A 7. Este important pentru că acest punct de trecere a frontierei este unul ce va trebui conectat cu infrastructura rutieră a țării vecine și nu trebuie să uităm că este un punct vamal la intrarea în Uniunea Europeană”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că noul punct de trecere a frontierei va trebui inclus în studiul de fezabilitate și va fi  proiectat de asocierea care a câștigat licitația organizată de CNAIR.


Intră acum și în grupul de