Gheorghe Flutur anunță de la Stulpicani că marile investiții pe care le pregătește au ca scop crearea de locuri de muncă: Avem nevoie de locuri de muncă. Altfel, tineretul o taie în străinătate și vom avea o problemă uriașă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la Stulpicani, că această zonă va deveni cea mai frumoasă zonă turistică a țării și că investițiile majore pe care și le propune pentru următorul mandat vor genera locuri de muncă astfel încât zona de munte să nu se mai depopuleze.

Flutur a spus că a vizitat șantierul drumului spre Codrul Secular de la Slătioara și a anunțat că se începe și asfaltarea de la Frasin pentru restul de drum rămas.

El a subliniat că primarul de Stulpicani, Vasile Zamcu, e un om de care are nevoie comuna Stulpicani.

„Un primar trebuie să fie în cizme, să nu fie comod și să se lupte”, a spus Flutur care a amintit că atunci când erau pe poziții politice diferite primarul de Stulpicani a insistat și că el l-a ajutat așa cum a ajutat întreaga zonă de munte.

Flutur a declarat că un pas uriaș spre civilizație este apa și canalizarea, dar că e nevoie și de locuri de muncă.

„Mai trebuie să avem locuri de muncă. Altfel, tineretul o taie în străinătate și avem o problemă uriașă. Avem sate întregi unde am dus apă, canal, gaz metan, iar din zece case, patru sunt pustii. Mor cei în vârstă cu steag negru la poartă și nimeni nu rămâne în loc”, a spus Flutur.

El a arătat că obligația autorităților este să acționeze pentru crearea de locuri de muncă și a explicat că acesta este motivul investițiilor în modernizarea drumurilor.

„Noi avem marile investiții pregătite pentru Bucovina și aici vorbesc de aeroport și de deschiderea pe care tot eu am făcut-o către lume. Luni semnăm pentru A7 ca să ne legăm de capitala României. Unora nici acum nu le vine a crede, dar să vedeți că așa se întâmplă”, a spus Flutur.

El a anunțat că se va începe și proiectul drumurilor ocolitoare care să scoată traficul greu din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei

„Cred că această zonă va fi una dintre cele mai frumoase zone ale României dacă deschidem drumul spre Câmpulung”, a mai spus Flutur.

El i-a îndemnat pe localnici să nu se grăbească să vândă terenurile pentru că în curând vor valora mai mult în condițiile în care zona va deveni un punct de atracție turistică.


Intră acum și în grupul de