Prefectura Suceava: De luni, plata contravalorii pașapoartelor electronice simple și a pașapoartelor temporare se va efectua numai la casieriile unităților CEC Bank precum și on-line prin Sistemului național electronic de plată

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că de luni plata contravalorii pașapoartelor nu se va mai efectua la Trezorerie, ci prin CEC Bank sau prin ghiseul.ro

„Având în vedere prevederile O.U.G. nr.152/2020 activitatea de încasare a contravalorii pașapoartelor electronice simple și a pașapoartelor temporare este preluată de către Compania Națională „Imprimeria Națională” S.A..Începând cu data de 02.09.2020, încasarea contravalorii pașapoartelor electronice și a pașapoartelor temporare se face în conturile Compania Națională „Imprimeria Națională” S.A., deschise la C.E.C. BANK S.A.”, anunță Prefectura Suceava.

Modalităţile de plată au fost modificate astfel:

•             în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor CEC Bank

•             online prin Sistemului naţional electronic de plată (SNEP) ghiseul.ro – în curs de operaţionalizare

Documentele de plată emise anterior datei de 02.09.2020 rămân valabile pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor, precizează sursa citată.

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în situaţia în care, în perioada 02.09.2020-06.09.2020, Instituţiile Prefectului vor încasa prin casieriile proprii şi/sau conturile deschise la trezorerie sumele reprezentând contravaloarea paşapoartelor, dovada plăţii astfel efectuate rămâne valabilă pentru depunerea cererii de eliberare a paşaportului”, arată Prefectura Suceava.

Începând cu data de 07.09.2020 plata contravalorii pașapoartelor electronice simple și a pașapoartelor temporare se va efectua numai la casieriile unităţilor CEC Bank în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor, precum și on-line prin Sistemului naţional electronic de plată (SNEP)- ghiseul.ro .