În judeţul Suceava s-au înregistrat 243 de contestaţii după afişarea rezultatelor iniţiale obţinute de candidaţi în sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că în judeţul Suceava s-au înregistrat 243 de contestaţii după afişarea rezultatelor iniţiale obţinute de candidaţi în sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului, cele mai multe, 91, fiind la matematică.

Anuţei a spus că din cele 243 de contestaţii depuse de candidaţi, 91 au fost la matematică, 47 la limba română, 43 la biologie, 22 la istorie, 17 la logică şi argumentare, 15 la geografie, 3 la fizică, câte 2 la chimie şi sociologie, iar o contestaţie a fost depusă de un candidat nemulţumit de nota obţinută la informatică.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor prevăzută să aibă loc în perioada 3-4 septembrie, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

Reamintim că în judeţul Suceava, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 36%, în creştere faţă de sesiunea august-septembrie 2019 (33,3%). 

Conform unui comunicat de presă al ISJ Suceava, din totalul candidaţilor promovaţi (369), 8 candidaţi au obţinut medii între 8-8,99, 69 au obţinut medii între 7-7,99 și 292 au obţinut medii între 6-6,99.

La probele scrise s-au prezentat 1025 de candidaţi (73,27%) din cei 1399 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 5 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

De menţionat este că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). 

Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

(LB)


Intră acum și în grupul de