Acasă Actualitate Spitalul Județean Suceava începe, de miercuri, să efectueze teste pentru infecția SARS-CoV-2...

Spitalul Județean Suceava începe, de miercuri, să efectueze teste pentru infecția SARS-CoV-2 la cerere. Solicitanții se vor programa telefonic în limita locurilor disponibile


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a anunțat că va efectua, începând cu data de 09 septembrie teste pentru diagnosticarea COVID-19 și la solicitarea persoanelor fizice sau juridice care, conform reglementărilor în vigoare, nu fac parte din categoria pacienților aflați pe lista de prioritizare, în cazul cărora astfel de analize sunt gratuite.

Vor fi testați gratuit toți pacienții care se încadrează în situațiile prevăzute de metodologie pe baza recomandărilor medicilor specialiști.



Laboratorul Spitalului Județean de Urgență Suceava este avizat pentru efectuarea testului Real Time PCR pentru determinarea COVID-19 prin ordinul Ministerul Sanatatii nr. 523 din 27.03.2020, arată sursa citată.

Programarile se vor face telefonic, între orele 8:00-16:00 la numarul de telefon 0787429714. Programarea se va face în doua etape, respectiv exprimarea preferinței pentru data și ora dorită, de către solicitant, în limita locurilor disponibile pentru acea dată (maxim 45/zi) și confirmarea programării, în momentul validării plății taxei de testare.

Plata taxei de 250 de lei și validarea se pot face prin ordin/virament/transfer bancar în contul ROTREZ259121F330800XXX (cont în lei).

Validarea platii se va face prin trimiterea unei dovezi dupa ordinul/chitanta de plata, pe adresa testarecovid19@spjsv.ro (sau prin Whatsapp, la numarul 0787429714). Pentru asigurarea rapiditatii confirmarii, recomandam dovezi clare (scanari/fotografii de calitate).

La prezentarea solicitantului pentru recoltare, se va completa un formular de cerere testare Covid-19, la care se va anexa consimțământul informat și acordul pentru efectuarea testului.

Recoltarea probelor pentru testul RT-PCR se va face în Ambulatoriul Spitalului, în intervalul orar 8:00-15:00, de luni până vineri.

În vederea efectuării testului se recoltează exsudat nasofaringian și orofaringian.

Înainte de prezentarea la recoltare persoanele testate trebuie să nu consume lichide, să nu mănânce nimic și să nu efectueze toaleta cavității bucale (cu pastă de dinți cu fluor).

Rezultatele se eliberează în termen de maxim 48 h de la recoltare în funcție de numărul de solicitări. Rezultatele vor fi trimise pe adresa de email furnizată de solicitant sau pot fi ridicate în și în format fizic, a doua zi dupa emiterea buletinului de analiză, de la registratura spitalului (intrarea principala).

Conform legislației în vigoare, copii ale buletinelor de analiză se vor trimite la DSP Suceava.

În cazul în care vor exista pacienți pozitivi, DSP Suceava va începe ancheta epidemiologică în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version